Навіщо і як керівнику аналізувати свою ефективність

Фахівці Біном КРАФТ проаналізували нескладні кроки, які допоможуть керівнику аналізувати роботу і тримати себе в тонусі. Орієнтуючись на них, будь-який начальник зможе відстежувати рівень своєї ефективності, покращувати себе і бізнес.

Відкинути зайве і працювати над собою


Чому керівникам слід стежити за рівнем своєї ефективності? Для цього існує низка причин.


  1. Відкидати те, що не працює. Коли керівник слідкує за своїми результатами, він завжди може зрозуміти, як його стиль управління та дії впливають на команду. Якщо ви аналізуєте свій вплив на роботу компанії, то зможете адаптувати підхід до управління. Нерозумно продовжувати робити те, що не працює. Цього необхідно позбутися
  2. Розуміння своїх сильних і слабких якостей. Ідеальних людей не буває. Кожна людина має свої сильні та слабкі сторони. Розуміння цих якостей дає змогу вміло працювати з ними: прокачувати зовсім слабкі та використовувати сильні. Знаючи свої переваги та недоліки, ви зможете покращити лідерські якості. Як визначити слабкі сторони? Люди мають властивості уникати того, що в них погано виходить. Тому спосіб дуже простий: проаналізуйте, чого ви уникаєте у своїй діяльності.
  3. Приклад для колективу. Керівник, який активно працює над своїм розвитком, подає позитивний приклад для команди. Ви можете тисячу разів розповісти своїм співробітникам про те, як важливо вчитися, але це все пройде повз свідомість, якщо вони не побачать вашого прагнення дізнаватися нове і вдосконалюватися.
  4. Знання результатів може істотно підвищити рівень особистого задоволення і мотивації. Дуже важливо знати, аналізувати результати своєї роботи та розуміти, як вони змінюються. Це необхідно для того, щоб ухвалювати правильні рішення і бути впевненим у них. Якщо бачите, що результати покращуються, значить ви на правильному шляху. Якщо показники знижуються, то слід вжити заходів для зміни цієї тенденції.
Як зібрати дані для аналізу роботи
Отримайте зворотний зв'язок від колективу. Це можливо зробити шляхом особистого спілкування або проведення анонімних опитувань. Не бійтеся дивитися правді в очі. Відгуки з об'єктивною критикою будуть тільки корисні вам - з їхньою допомогою ви зможете виправити помилки і підвищити свою ефективність. Проводьте ці питання з певною періодичністю. Таким чином ви зможете відстежувати, як змінюється оцінка вашої роботи.

Оцініть результати команди. Цей показник яскраво продемонструє вашу ефективність як керівника. Якщо результати зростають - очевидно, що ви робите роботу загалом більше правильно, ніж неправильно. Якщо вони погіршуються, то вам необхідно працювати над помилками. Такі методи використовують керівники БіномКрафт.
Проаналізуйте свій робочий час. У керівника багато різноманітної роботи, пов'язаної з людьми. Це відволікає і забирає час. Важливо розуміти, що ви робили і як це впливало на вашу ефективність. Щоб самовдосконалюватися, важливо розуміти, які дії ви вчиняли, які результати отримали і як це все пов'язано між собою. Таким чином ви визначите, що слід делегувати, що необхідно посилити, а чого просто позбутися.

Поставте чіткі цілі. Багато в чому управління командою пов'язане з тим, щоб орієнтувати підлеглих на досягнення певних результатів. Неорганізованість у колективі зникає, коли всі співробітники розуміють, до якої мети і яким шляхом вони йдуть. Кожен менеджер компанії БіномКрафт має план робіт на квартал та рік.

Адаптуйтеся і розвивайтеся. Це необхідно для того, щоб іти в ногу з часом. Світ змінюється щодня. Якщо ви не встигатимете за ним, то ризикуєте втратити свої позиції і поступитися більш молодим і прогресивним бізнесменам.
Інші статті БіномКрафт Україна
Зв'язатися з нами
Пошта:
Адреса:
Україна, 61017, Харківська область, місто Харків, вулиця Сіриківська 1
Тел: