Як поводитися на співбесіді. Корисні поради

Пошук роботи - це важливий і напружений період у житті людини. На початку ви рекламуєте себе за допомогою свого резюме, послужного списку та результатів роботи. Однак одного CV недостатньо. Досвідчені HR-фахівці Binom Craft знають, що вся правда про людину проявляється в рамках живого діалогу. Рішення про прийом на роботу приймається буквально в перші дві-три хвилини.

Співбесіда - це те, чого люди, з одного боку, дуже чекають, адже це перспектива нової роботи, а з іншого - дуже бояться. Ваше завдання - під час співбесіди справити максимально сприятливе враження. Крім того, в рамках співбесіди дуже важливо не тільки продемонструвати, що ви гідні працювати в цій компанії, а й те, що ви маєте свої певні цінності, інтереси, і ця компанія підходить вам.


Співбесіда - це рівноправний діалог. Вам необхідно красиво й ефективно презентувати свої досягнення, щоб виділитися на тлі інших кандидатів, щоб вас запам'ятали, як найяскравішого, найцікавішого та найхаризматичнішого.


Оцініть себе

Образ успішного кандидата складається не тільки з одягу, аксесуарів і зовнішнього вигляду. Поведінка, вміння подати себе - це невід'ємна частина іміджу, стверджують фахівці ТОВ «БіномКрафт». Подивіться на себе максимально тверезо, оцініть усі можливості, проведіть «інвентаризацію» всього свого досвіду. Це допоможе вам почуватися впевненіше. Надайте самому собі неспростовні докази того, що ви гідні цієї посади.

Заздалегідь підготуйтеся до співбесіди
Цей крок здається абсолютно зрозумілим і логічним, але, на жаль, люди часто забувають про те, що готуватися до співбесіди не тільки можна, а й потрібно. Влаштуйте собі тренувальну співбесіду, особливо якщо серед ваших знайомих є HR-фахівець. Попросіть його допомогти вам змоделювати співбесіду та оцінити вас:
  • Як ви зайшли в приміщення, де проводиться співбесіда;
  • Як ви подивилися на HR, з чого ви почали розмову;
  • Як ви відповідаєте на запитання і розповідаєте про себе;
  • Які запитання можуть. Виходячи з посади, на яку ви претендуєте, можна передбачити запитання. Відпрацюйте вашу реакцію і відповіді на них. Ваш співрозмовник зчитує абсолютно всі знаки і до цього вам потрібно бути готовими.
Називайте співрозмовника на ім'я
Цей елемент співбесіди багато хто, на жаль, упускає через тривогу і хвилювання. Якщо через стрес ви не можете запам'ятати ім'я, запишіть його. У діалозі звертайтеся до співрозмовника на ім'я. Йому буде це приємно і як людині, і як фахівцю. Він це запам'ятає. А ще пам'ятайте, що співбесіда - це не допит, а діалог. Ви також можете ставити запитання, наприклад, про те, який мікроклімат у колективі, як влаштована робота тощо.
Контролюйте голос
Поряд із вашим резюме та послужним списком одним із найважливіших елементів будь-якої співбесіди вважається мова і голос. За тим, як людина розмовляє з HR-фахівцем, можна дізнатися про неї практично все. Наприклад, про те, як ви справляєтеся зі стресовою ситуацією. Проти вас може зіграти висхідна інтонація або голос, що «стрибає» - вони розкажуть про ваше сильне хвилювання, розповіли менеджери BinomCraft company. Крім того, через те, що ви не можете налаштуватися на діалог, у мові почнуть з'являтися слова-паразити. Також ви можете здійснювати зайві рухи: махати руками, судорожно потирати кільця тощо. Саме тому так важливо правильно оцінити себе та відрепетирувати свою поведінку в контексті співбесіди.
Інші статті БіномКрафт Україна
Зв'язатися з нами
Пошта:
Адреса:
Україна, 61017, Харківська область, місто Харків, вулиця Сіриківська 1
Тел: